Aspen

Aspen är ett gräsrotsprojekt som drivs av engagerade i Aspudden och södra förorterna.

Fortsätt

Aspen är en bio, scen och blivande bistro i Aspudden. Det är ett gräsrotsprojekt som drivs av engagerade i närområdet och södra förorterna. Sedan sommaren 2018 har vi arbetat med att ta över och etablera verksamhet i före detta biograf Aspens lokaler på Hägerstensvägen 100A.

När nycklarna till Aspen kom till ägo var det en tom lokal som välkomnade oss. Första halvan av 2020 byggde vi verksamhetslokalerna och ambitionen var då att öppna verksamheten i augusti 2020. På grund av pandemin blev bygget försenat och tyvärr drabbades vi hårt av restriktioner och har haft Aspen stängt tills vidare.

När vi nu öppnat är Aspen fortfarande inte klart, det är en del kvar att bygga. Eftersom Aspen är ett gräsrotprojekt utan stora investeringar, men kanske mest pga restriktionerna, så arbetar alla vi på Aspen till stor del ideellt. Vi kommer att ha öppet när vi har möjlighet att bemanna. Lokalerna går bra att hyra för arrangemang av kulturverksamhet eller för dig som behöver lokaler för möten eller privata evenemang.

Aspen välkomnar dig med sitt vackra kulturtorg och bistro som tack vare er och vår lyckade kroudfoundingkampagn har smyckats med det anrika Café Valands vackra 50tals inredning. Här kommer du kunna sitta ner för en bit mat och varför inte avnjuta en liten konsert samtidigt! Du leds därefter genom bistron och slussas till Aspens salong där det finns ca 80 stolar på 7 rader. Tre av dessa rader har även ett bord dit du kan medta förfriskningar och mat från bistron. Utöver filmvisning är salongen även anpassad mindre scenkonstakter, musik, samtal och debatter. Vi kommer inom en snar framtid även att bygga ett fullt utrustat restaurangkök.

Foto: Mikael Ström Jupiter

Vi behöver ditt stöd! Läs mer här!