SCEN: Jag skall egentligen inte jobba här

Jag ska egentligen inte jobba här är en varm, rolig och mångbottnad monolog om äldrevården. Föreställningen är en dramatisering av Sara Beischers debutroman med samma titel.

Med ”Jag ska egentligen inte jobba här” vill regissören Pelle Wistén och skådespelerskan Monica Kjellberg lyfta upp äldreomsorgen på scenen, där den inte består av djupa suckar och bekymrade pannor utan där den istället beskrivs som den är; vacker, sorglig, humoristisk och dramatisk.

På scen: Monica Kjellberg
Regi: Pelle Wistén

Musik: Mats Lodèn

Föreställningen börjar 19:00 och Aspens bistro öppnar kl 17:00 med fullständig servering!

Varmt Välkommen!


OM FÖRESTÄLLNINGEN

Du möter Moa, Eva, Leena med två E, Martina, Roy, Bäcklund, Gullan, Elna,

Rut, Urban och Astrid i ett vardagsäventyr om det fula, vackra och viktiga

som kan finnas där man minst av allt trodde att man skulle hitta det


MEDVERKANDE 

Monica Kjellberg 

-Leg. Vård- och omsorgslärare, skådespelare och sångerska. 1999 skrev hon monologen ’Vem vill bli gammal’ som framfördes för vårdpersonal och politiker. År 2012 Skrev Monica en ny monolog ’Signe’ som tog upp demens, anhörigperspektivet och undersköterskans roll. Som skådespelare har Monica medverkat i olika teaterföreställningar och en del filmer b.l.a i den kritikerrosade Solsidan.

Pelle Wistèn

Arbetat som regissör i ca 40 år. Han har arbetat för Riksteatern och arrangör konsulent i Stockholm och sörmland. Han är också författare till boken ’När ljuset släcks’

Sara Beischer

Debuterade med den kritikerrosade och uppmärksammade romanen ’Jag ska egentligen inte jobba här’ Hon arbetar som författare och föreläsare. Hon är utbildad gymnasielärare. Sara har tagit emot flera priser och stipendier. Hon är utsedd till ambassadör för unga berättare.