Marcelo Coulon och David Azán - Chile - gästar Aspen!

Insläpp kl 18:30

Konsertstart kl 19:15

Chilenska piroger och bakelser kommer att finnas till försäljning! 

Välkommen till en magisk kväll med två högaktuella musiker direkt från Santiago de Chile. Aspen och Svensk-Chilenska Kulturinstutet presenterar Duo Coulón-Azán

Marcelo Coulon (f.1950) är musiker, kompositör, tonsättare och en av medlemmarna i den världskända gruppen Inti-Illimani.

David Azán (f. 1974) är singer-songwriter och producent uppvuxen under diktaturen. Han var medlem i gruppen Coré som var en plantskola för många av nutidens chilenska musiker.

Dúon spelar musik som har sina rötter i ”La nueva canción chilena”, en musikrörelse som startade på 1970-talet. Den har Violeta Parra och Victor Jara som frontfigurer och ville vända sig ifrån den dominerande anglofila popen för att återupptäcka och utveckla den traditionella chilenska musikskatten.

Under Pinochet-åren blev La Nueva Canción Chilena  en stark konstnärlig motståndskraft med solister som Patricio Manns, Isabel Parra och band som Los Jaivas, Congreso, Quilapayún och Inti-illimani. Idag har den här musikstilen fått en renässans och hittat en ung publik.

 

Instängda under pandemin har Marcelo och David ägnat sig åt att skriva nytt material som handlar om drömmar och förhoppningar för framtiden efter en tid av svåra förluster. De har även skrivit sånger om den politiska och sociala utveckling som Chile befinner sig i idag, sånger som hyllar dem som organiserade sig och krävde rättvisa och jämlikhet under det sociala uppror som utmanade den sittande regeringen 2019.

 

Gästspelet arrangeras av Aspen och Svensk-Chilenska Kulturinstitutet (SCHIK).

Kommande visningar