Genre

Dokumentär

Land

Danmark, Sverige, Ukraine

Regissör

Simon Lereng Wilmont

Stödvisning för Ukraina: A House Made of Splinters

Till den här visningen säljs inga biljetter. Swisha istället motsvarande biljettpris (110 kr) eller valfri högre summa till 1230879924. Visa din swish i kassan på Aspen! 

Swishnumret tillhör Göteborg Film Festivals filmfond som under 2021 arbetat med att stödja filmskapare i Ukraina. Alla pengar vidarebefordras oavkortat till Voices of Children. 

Kom i god tid! Observera att filmen visas med engelsk text.

I ett krigsdrabbat och fattigt hörn av östra Ukraina där missbruk och misär kastar en lång skugga, finns en fristad för barn att tillfälligt komma bort från sina föräldrar. A House Made of Splinters följer tre barn som väntar på sitt öde. Kommer de att återvända till föräldrarna eller flytta till ett nytt hem? Under tiden på barnhemmet skapar en grupp engagerade socialarbetare små stunder av glädje och andrum från en nästan förlorad barndom.

A House made of Splinters är en uppföljning av den hyllade Olegs barndom (The Distant Barking of Dogs), och ger en unik inblick i hur kriget påverkar de mest utsatta. Filmen är ett hjärtskärnade porträtt av en hoppfull plats fylld av omsorg, stöd och förtroende för en grupp barn som är i desperat behov av mer. Under Göteborg Film Festival 2022 tilldelades A House made of Splinters priset för bästa dokumentär, Dragon Award Best Nordic Documentary.  

Simon Lereng Wilmont har uppmanat omvärlden att stödja hjälporganisationen Voices of Children, som arbetar med att hjälpa barn och deras familjer i ett krigsdrabbat Ukraina. Lereng Wilmont har också arbetat nära Voices of Children i produktionen av A House Made of Splinters.  

Kommande visningar