1 – 3 Maj. – MELLANRUM –

TACK TILL ALLA SOM DELTOG I ARRANGEMANGET
-MELLANRUM-
Det var tydligt att vi längtar efter normalitet och tillfällen att träffas och prata om det som sker. Nu har vi plockat ner vår microbiograf och startat igång byggnationen av vår efterlängtade Biograf och rum för kultur.


Hej Aspudden! Hur mår vi mitt i corona-epidemin?

Vi vill bjuda in till ett tillfälle att i trygga former berätta och uppleva. Hur påverkas livet i Aspudden av en pandemi? Hur upplever du din vardag i Aspudden våren år 2020?  

Under helgen 1-3 maj har du möjlighet att ensam eller tillsammans i ett litet sällskap se en film hos oss och samtidigt berätta om hur din vardag påverkas under epidemin. Hur har dina vanor ändrats? Du får reflektera fritt i några minuter och samtalet spelas in. De samlade minnena från coronaepidemins Aspudden blir därefter en del av Nordiska Museets projekt Minnen – en gemensam minnesbank för framtiden.

Arrangemangen genomförs för sällskap om maximalt fem personer åt gången. När du köper en biljett är det till en hel föreställning och du väljer själv vilken film du vill se! Vi har valt ut fem fantastiska och kritikerhyllade filmer som alla borde se som du kan välja mellan – Parasit, Shoplifters, Leto, Push och And then we Danced (läs mer om filmerna längre ner). Under arrangemangen kommer lokalerna att gestaltas och vi kan utlova en unik filmupplevelse hos oss.

Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer för arrangörskap för att skapa en trygg och säker miljö hos oss under arrangemanget. Du som är helt frisk är välkommen att delta på arrangemanget. Vi som jobbar på plats kommer att vara friska och har vidtagit hygienåtgärder.

Arrangemanget genomförs vid åtta unika tillfällen under 1-3 maj. När du köper biljett får du samtliga platser till föreställningen (5 platser) och du kan ta med upp till fyra vänner, eller komma själv. Efter bokningstillfället mailar ni till hej@bioaspen.se och meddelar vilken film ni vill se. Ni sitter i biostolar och filmvisningen genomförs med HD-projektor på en mindre filmduk.

Boka din biljett HÄR

Arrangemanget genomförs i samarbete med Triart.

Filmerna du kan välja på är

Parasit –  Bong Joon-hos fantastiska Oscar-, Guldpalm- , Golden Globe- och Guldbaggevinnare! Arbetslösa, men streetsmarta, Ki-teak och hans familj intresserar sig för den rika och glamorösa familjen Park. En efter en nästlar de sig in i familjens hem, men en oväntad incident ställer allt på sin spets. En färgsprakande familjesaga som garanterat tar andan ur dig! 132 minuter. https://triart.se/filmer/parasit/

Push –  I städer över hela världen blir det allt dyrare att bo, samtidigt som lönerna står still. Fattiga och vanlig medelklass trycks ut ur  städer världen över. Det handlar inte om gentrifiering, det här är ett monster av en helt annan sort. En ny sorts hyresvärd har etablerat sig, kapitalfonder utan personligt ansvar. I dokumentären PUSH följer regissören Fredrik Gertten FN:s rapportör i bostads- frågor, Leilani Farha i hennes arbete samt intervjuar sociologiprofessorn Saskia Sassen, nationalekonomen Joseph Stiglitz och författaren Roberto Saviano. 92 minuter. https://triart.se/filmer/push/

Leto – Leningrad, tidigt 80-tal. Insmugglade LP-skivor med Lou Reed och David Bowie inspirerar en växande undergroundscen fylld av energi och skaparkraft. Det är där Mike och hans fru Natasha träffar en ung Viktor Tsoï. Tillsammans kommer de att förändra Sovjetunionens musikaliska landskap för alltid. Den ryske regissören Kirill Serebrennikov låter den begynnande perestroikan ligga till grund för en kärlekstriangel fylld av nerv, rock’n’roll och uppror. 126 minuter. https://triart.se/filmer/leto/

And then we danced – Levan Akins intensiva Guldbaggevinnare! Merab är dansare och sliter hårt för att nå sin dröm om en plats i det georgiska huvudkompaniet. Men hans tillvaro vänds upp och ner den karismatiske Irakli dyker upp. Nykomlingen väcker Merabs längtan och åtrå. Känslor som innebär att han riskerar att förlora allt han har kämpat för. 113 minuter. https://triart.se/filmer/and-then-we-danced/

Shoplifters – Hirokazu Kore-edas kraftfulla Guldpalmenvinnare. Efter en av sina snattningsrundor tillsammans med sin son upptäcker Osamu en ensam flicka som står och fryser i kylan. De tar hand om henne och släpper in henne i sin familj. En familj som trots att de är fattiga och knappt har mat för dagen ser till att må bra tillsammans. Men en oväntad händelse avslöjar dolda hemligheter och sätter deras sammanhållning på hårda prov… 121 minuter. https://triart.se/filmer/shoplifters/