Genre

Komedi, Crime, Thriller

Land

United States

Regissör

David Lynch

Manus

David Lynch, Barry Gifford

Cage x5: Wild at Heart

Välkomna till Cage x5

– En hyllningskväll till Nicolas Cage på Aspen!

Nicolas Cage är skådisen som kan göra den allra sämsta filmen klart sevärd, liksom Roger Ebert deklarerade i en recension: En bra skådis i bra filmer men oumbärlig i de dåliga.
Under sin 40-åriga karriär har han hunnit med över 100 filmer där han övertygat miljontals människor att han är en av de bästa samtidigt som lika många anser det motsatta. Från Leaving Las Vegas, Adaptation och Arizona Junior till Ghost Rider: Spirit of Vengeance. Hans förmåga att blanda högt med lågt har stämplat honom som kult och David Lynch har beskrivit honom som ”the jazz musician of American acting”.

Filmen visas otextad, engelskt tal.


Vi vet inte om han är bra eller dålig, kreddig eller okreddig, värd en hyllningskväll eller en hurring. Det enda vi vet är att vi älskar honom.

Lördag 7 maj kl 14:00 Adaptation

Vi börjar med Adaptation från 2002. Charlie Kaufmanns komiska mästerverk och ett av de bästa manus som skrivits där Cage spelar tvillingbröderna Donald och Charlie. Det vill säga du får två Nicolas Cage till priset av en. Rollen som den blyga, osäkra och bräckliga Donald samt hans soliga, happy-go-lucky brorsa ledde honom till en oscarsnominering för bästa manliga huvudroll.

 

Lördag 7 maj kl 17:00 Wild at heart

Dags för Nicolas Cage att låna ut sin egen Marlon Brando-hyllande ormskinnsjacka till Sailor Ripley, den frihetstörstande individualisten i David Lynchs Wild At Heart. Filmen som vann 1990 års guldpalm i Cannes och med den fullt begripliga och tillräckliga taglinen: ’A film by David Lynch.’

Filmen visas otextad, engelskt tal. 

Lördag 7 maj kl 20:00 The Unbearable Weight of massive Talent.

Kl 20.00 är det dags för filmen som vi alla har väntat på, The Unbearable Weight of massive Talent. Cage-referenserna kommer att hagla som spön i backen så börja friska upp minnet med något ur hans fantastiska filmskatt så ses vi på Bio Aspen!

Lördagen den 7:e maj. Tre filmer, fem Cage.

OBSERVERA att du köper biljetter till filmerna separat!

Kommande visningar