Genre

Dokumentär

Vi var de som åkte - film, musik & samtal

Varmt välkomna till visningen av dokumentärfilmen VI VAR DE SOM ÅKTE i regi av Evgeni Leonov på Bio Aspen  lördag 27 november kl. 18.00.

Filmen handlar om Evgenis morföräldrar Marta och Alejandro som flydde från Chile till Sverige efter militärkuppen 1973. 

Alejandro befann sig i presidentpalatset La Moneda under bombningen tillsammans med dåvarande presidenten Salvador Allende eftersom han ingick i Allendes läkarteam. 

Sedan 2017 har Evgeni följt sina morföräldrar för att förstå hur exilen har påverkat hans familj. Filmen är baserad på intervjuer med Marta och Alejandro som berättar om vad som hände under militärkuppen och hur deras liv kom att förändras. Han har också intervjuat deras barn som bor i Sverige och släkten som blev kvar i Chile som genomlevde diktaturen. Filmen handlar om flykt, avsked och återseenden, om att åldras med familj i två olika länder och om kärlek som varar för evigt.

Innan filmvisningen kommer Dreaming of Space att spela låtar från deras kommande skiva Utkanten. (Electro pop/alternativ rock med en touch av psykedelia och drömsk pop.) 

Lyssna gärna här: https://open.spotify.com/artist/78x4JxVv0oycr3x8ONZDxh?si=SyEpjhvFQgS3KoRXdKQqJg

I baren kommer det att finnas chilensk mat lagad av Empanadas Kungen, chef Jim Ortiz.

Denna kväll är ett samarbete mellan Bio Aspen, filmaren Evgeni Leonov och  Svensk-Chilenska Kulturinstitutet, SCHIK. Efter filmvisningen kommer ett samtal att äga rum mellan Evgeni Leonov och Mariela Concha Ferreira, ordförande för SCHIK. 

TIDER

18.00-19.00 MUSIK: Dreaming of Space

19.15-20.15 FILM: Vi var de som åkte

20.30-21.00 Q&A: frågestund om filmen!

Kommande visningar