Genre

Dokumentär

Land

Australien, Storbritannien

Regissör

Matthew Bauer

Manus

Matthew Bauer, Rene van Pannevis

The Other Fellow

* * * * ”Suveränt gjord, fantastiskt klipp och ljud” – Letterboxd
Engagerande och innovativ” – Collider
Intressant och fascinerande” – Stuff

Unik, rolig och rörande, rekommenderas varmt!” – Rat World Mag 

The Other Fellow har vunnit pris vid Documentary Edge Festival i Nya Zeeland. Filmen liknar garanterat ingen annan dokumentär som gjorts om James Bond!

Människor över hela världen känner till namnet James Bond, även de som aldrig sett en enda film med den brittiske agenten. Sextio år efter premiären på den första Bond-filmen Dr. No, svensk titel Agent 007… med rätt att döda, är James Bond fortfarande en av de största hjältarna som setts på en bioduk. Vi förknippar honom med action, vackra kvinnor, futuristisk teknik, exotiska platser, exklusiva miljöer, Dry Martinis och otroliga äventyr. Bond är en stilikon och någon många drömmer om att vara. Men är det hela sanningen?

Matthew Bauers fascinerande dokumentär The Other Fellow porträtterar män som alla har gemensamt att de delar namn med den kände dubbelnollan. Ornitologen som Bonds skapare Ian Fleming tog namnet ifrån, engelska militärer, en queer teaterregissör i New York, politiker i Guyana och en afroamerikansk man som sitter i fängelse. Alla får de tillfälle att ge sin syn på hur det är att heta James Bond. Berättelser om oönskade smeknamn får sällskap av dråpliga situationer. The Other Fellow lockar till skratt men går också in på oväntat mörka territorier. Vi stiftar också bekantskap med svensken Gunnar James Bond Schäfer. På ett väl valt datum år 2007 bytte han namn för att ännu mer efterlikna sin idol James Bond. Denne Gunnar James Bond Schäfer driver ett av världens största muséer tillägnat Agent 007 i Småländska orten Nybro.

På söndag den 12 februari får vi celebert besök på Aspen! Då kommer nämligen den svenska stjärnan i THE OTHER FELLOW – Gunnar James Bond Schäfer – till oss och bjuder in till en frågestund efter filmvisningen!   

Kommande visningar