Genre

Skräck

Land

Hong Kong

Regissör

Fruit Chan, Fung Chih-chiang, Wesley Hoi Ip Sang

Manus

Fruit Chan, Fung Chih-chiang, Wesley Hoi Ip Sang, Ryan Ling Wai-Chun, Ho Siu-Hong

Tales from the Occult - regissörssamtal via hologram!

I år har Asiatiska filmfestivalen fokus på Hongkong och presenterar stolt programmet Making Waves – Navigators of Hong Kong Cinema; ett turnerande program som markerar 25 årsfirandet av etablerandet av Hongkong som särskild administrativ region (HKSAR). Som en del i programmet erbjuder festivalen ett live Q&A via hologram där regissörerna Fruit Chan och Fung Chih-chiang deltar för att svara på publikens frågor i samband med visningen av TALES FROM THE OCCULT på Aspen!

Hologram-samtalet börjar kl 12:00

Filmstart kl 13:00

Filmerna är sammanlagt 111 minuter.

TALES FROM THE OCCULT

Fruktan lever i allas hjärtan. Tror du att du är immun? Då har du inte befunnit dig på fel plats vid fel tidpunkt. Tales from the occult är en old school antologi bestående av tre kortfilmer: The Mall (av Fruit Chan), The Tenement (av Fung Chih Chiang) och The Chink (av Wesley Hoi). 

I The Mall, under en livestream som presenterar ett nytt shoppingcenter för potentiella entreprenörer, blir en YouTuber konfronterad av en influencer.

I trapphuset i The Tenement, blockerar en mystisk, dyngsur figur i regnrock utgången. Långsamt kryper den uppför trapporna, de kvarvarande hyresgästerna misstänker att det är spöket efter ett drunknat offer.

The Chink Följer en ung popstjärna som flyttar in i ett nytt hus för att få mer tid med sin gifta pojkvän. Hennes plan misslyckas när hennes mentala hälsa försämras.

Kommande visningar