Steelfabriken Sessions #9 - Emma Nilsdotter & Daniel Hollow

Steelfabriken Sessions #9 bjuder i kväll in två akter till vår lilla scen i Bio Aspens fina Bistro.

Daniel Hollow: Att countrymusiken i stort och den svenska i synnerhet är på frammarsch går inte att blunda för. Med tre ackord och sanningen bildar vardagens upp- och nedgångar ett sceneri där de allra flesta kan finna sin plats. Daniel Hollow, sprungen från fabriksstaden Gustavsberg, är en artist som lärt sig vikten av att bygga upp berättelserna där vardagen rannsakas och står som fond till de igenkännbara scenerna. 

 

Tidigare har Daniel släppt singlarna  ’Rocks and Crosses’,  ’Brother’, samt en dubbelsingel låtarna ’The Reason’ och ’We Can Stay Right Here’. Under sommarhalvåret 2022 var han, utöver med musiksläpp, aktuell på Sthlm Americana och därtill öppnade han för West Virginia-bördige Sierra Ferrell under hennes besök i huvudstaden i Juli.

 

Att 2023 skulle föra med sig annat än framgångar för Hollow går inte att ifrågasätta — inte minst genom ny musik, samt spelningar, bland annat här på Steelfabriken i Aspudden den 30/3.

Emma Nilsdotter: Emma Nilsdotter har varit verksam som artist och låtskrivare  i mer än 25 år i många olika konstellationer och sammanhang. I 13 års tid var hon medlem i den välkända acapella gruppen The Real Group och turnerade över hela världen. Hon har skrivit låtar åt Kylie Minogue och körat bakom Britney Spears men nu när hon står på egna ben är det det lågmälda berättandet i amerikansk tradition som står i fokus. I vår är hon aktuell med nyskriven musik som berör och som berättar historier som vi alla kan relatera till. 

Kommande visningar