Of my own Accordion

Of my own Accordion

Irländsk och svensk folkmusik i fokus när dragspelaren Alfred Gefvert kommer till Bio Aspen för att ge sin examenskonsert från Kungliga Musikhögskolan!

Alfred plockade upp dragspelet för tio år sedan och har sedan dess etablerat sig som en spelman med bredd, djup och humor i sin musik. Med en fot i den irländska och en i den svenska folkmusiktraditionen har han hittat sin egen väg. Han spelar regelbundet med det irländska bandet The Blarney Bastards som han var med och grundade, och har gett ett flertal konserter som frilansmusiker och i Kungliga Musikhögskolans regi.

Bland hans inspirationer återfinns nordiska band som Väsen och Sorkar & Strängar men även artister från andra sidan nordhavet som The Pogues och borta i nordamerika med Stan Rogers.

Nu, efter tre års kandidatutbildning i Stockholm, kommer allt detta att kokas ihop, kryddas lite extra och framföras i en kavalkad av spännande folkmusik med dragspelet i fokus. Det kommer bälgas fram kända irländska pubsånger i nya tappningar, sirliga melodier från den svenska landsbygden och en och annan modern trudelutt för att runda av en färgstark meny av musikaliska godbitar.

Det här vill du inte missa!

Aspens Bar och Bistro öppnar 17:00

Dörrarna öppnar 19:00, 

Konsertstart 19:30.

Konserten är två timmar med paus.

Biljettpris 120 :-