Kulturnatten 2024 - Storytelling, livemusik och två kortfilmspaket

Hör Fabula inleda kvällen på Stora scen med bisarra berättelser. Samtidigt visas ett kortfilmspaket i Lusoperan. Senare blir det konsert med Anki Svan på Stora scen och kvällen avslutas i Lusoperan med visning av spännande kortfilmer av nyutexaminerade filmskapare. 

Programpunkter

18:30 – 19:30 — Bisarra berättelser – skräck och romantik för dig som törs 

Fabulas Berättarscen, med Ida Junker, Mats Rehnman och Frida Spång, bjuder på sina mest bisarra, läskiga och romantiska historier. Blod, tårar, humor, dråplighet och kärlek med stort K.

19:00 – 20:30 — Vårens kortfilmer från Folkets bio visas i Lusoperan! 

Kortfilmer från Svensk kortfilm c/o Folkets bio visas i vår lilla salong Lusoperan.

arg_gubbe.mov av Daniel Aguirre, 15 min

En hjältes död av Karin Franz Körlof, 15 min

The Lovers av Carolina Sandvik, 13 min

I Samma Båt av Mervi Junkkonen & Mia Malviniemi, 8 min

Glenn, The Great Nature Lover av Anna Erlandsson, 5 min

My gig in Sweden av Simon Vahlne, 5 min

21:00 – 22:00 — Konsert: Anki Svan – sånger om hjärtat och psyket

Krogar, karlar, kvinnor, whiskey, 12-stegsprogram, psykiatriska avdelningar, Stora barriärrevet, Fontana di Trevi och Tranås – allt ryms på Anki Svans debutalbum.

Anki är en resenär. En vagabond. Hennes röst leder oss på resan genom svår terräng av kärlek, sorg och det röriga, mänskliga psyket. Resan börjar med ett söndertrasat hjärta på Dramatentrappan i Stockholm och fortsätter sedan ut i en rastlös kabaré.

En Östermalm-noir inspirerad av Bulgakov, Bessie Smith och Lena Nyman. Hon har kallats Sveriges Jacques Brel. Och precis som den belgiske chansonmästaren besitter hon en förmåga att transportera lyssnaren till andra världar. De elva sångerna på Ankis debutalbum tar oss med till en värld av prosecco, litium, skilsmässor, sex och evig vänskap. Hennes sånger rymmer en tidlös autenticitet och en djup mänsklighet. 

Anki Svan är kompositören Andrea Tarrodis alter ego. Hennes musik spelas frekvent över hela världen och har bland annat spelats av både LA Philharmonics i Walt Disney Concert hall, på BBC Proms i Royal Albert Hall och av Chicago Symphony Orchestra. 2018 belönades hon med en GRAMMIS för skivan String Quartets. Andrea är just nu aktuell med tre nyskrivna operor. 

21:30 – 22:30 — Mera kortfilm!

Under kulturnattens sista timmar visas 8 kortfilmer från Stockholms rising stars inom film på bio Aspen. Alla regissörer är nyexaminerade eller outbildade begåvningar som börjar sätta sin prägel på Sveriges kulturarv. Kom, ta en drink och se vart svensk film är påväg!

Fri entré!

Övrig information

Njut av mat och dryck i bistron som är öppen hela kvällen.

Kommande visningar