Genre

Action, Thriller, Äventyr

Land

USA

Regissör

Lee Isaac Chung

Twisters

I sommar är den episka katastroffilmen tillbaka med en adrenalinfylld storfilmssensation som sätter dig i direkt kontakt med en av naturens mest storslagna – och förödande – krafter.

Från producenterna bakom Jurassic-, Bourne- och Indiana Jones-serierna kommer Twisters, en uppföljare av 1996 års blockbustersuccé Twister. Regisserad av Lee Isaac Chung, den Oscar-nominerade manusförfattaren och regissören för Minari, i rollerna ser vi Golden Globe-nominerade Daisy Edgar-Jones (Where the Crawdads Sing, Normal People) och Glen Powell (Anyone But You, Top Gun: Maverick) som motstridigt förenas för att försöka förutse, och möjligen tämja, den enorma kraften hos tornadoer.

Edgar-Jones spelar Kate Cooper, en före detta stormjägare som plågas av en förödande upplevelse med en tornado under sina collegeår och som nu studerar stormmönster på skärmar på säkert håll i New York City. Hon lockas tillbaka till de öppna slätterna av sin vän, Javi, för att testa ett banbrytande nytt spårningssystem. Där korsar hon sina vägar med Tyler Owens (Powell), den charmiga och våghalsiga sociala medie-superstjärnan som trivs med att dela med sig av sina stormjaktsäventyr online, ju farligare desto bättre.

När stormsäsongen intensifieras släpps skrämmande fenomen loss, och Kate, Tyler och deras tävlande team befinner sig mitt i flera stormsystem som konvergerar över centrala Oklahoma i en kamp för sina liv.