Genre

Musik, Dokumentär

Land

USA

Regissör

Lauren Lazin

Tupac: Resurrection

Filmklubben Let’s Get Lost presenterar: 

TUPAC: RESURRECTION 

– en av filmklubbens första och mest efterfrågade filmer visas nu igen när vi gästspelar på Stockholms kanske mysigaste biograf Bio Aspen i Aspudden. En film för unga och gamla, ta med hela familjen!

Du behöver inget särskilt medlemskap för att se filmen, utan det är bara att köpa en biljett! 

I den här mycket speciella dokumentären från 2003 berättar Tupac själv om sitt liv och sin död. Denna film visades första gången på vår filmklubb 2023 och finns inte att se online.

Dokumentären berättar om Tupacs uppväxt med sin mamma Afeni, som var en av Svarta Pantrarnas viktigaste talespersoner men som senare kom att fastna i tungt missbruk. Filmen skildrar Tupacs väg till att bli en av världens mest legendariska röster. Med hjälp av nyhetsklipp, hemmavideos och intima bilder beskrivs hans fantastiska musikaliska bana från födseln till hans tragiska bortgång. Dessutom får man höra hans egna tankar om de stereotyper och strukturer som formar och håller svarta på plats i ett rasistiskt samhälle.

Filmen Oscarsnominerades och har fått toppbetyg av både tittare och kritiker. Detta är en film med mycket musik som funkar bra även för unga, från ca 10 år. 

Kommande visningar