Genre

Dokumentär

Land

Sverige

Regissör

Göran Olsson, Roxy Farhat

The Society of the Spectacle

“Världen har redan filmats, poängen nu är att förändra den”
– Guy Debord 

Klimatet är på väg att haverera, demokratin är på nedgång och klyftan mellan fattiga och rika ökar. Men varför är det inte fler som gör uppror? Vi lever i ett samhälle där representationen och framställning blivit viktigare än faktiska erfarenheter och verkligt engagemang. 

I The Society of the Spectacle har regissörerna Roxy Farhat och Göran Hugo Olsson tagit sig an uppgiften att skärskåda vår tids kultur. Filmen utgår från Guy Debords profetiska bok La Société du Spectacle från 1967. Tillsammans med en rad experter får vi följa med på en tankeväckande resa genom en digital labyrint av populärkulturella referenser och bortglömda pärlor från internets komposthög. Filmen blottlägger en samtid där våra liv blivit handelsvaror och konsumtion tycks vara den största religionen. Är vi fast i spektakel-samhällets grepp? 

Filmen The Society of the Spectacle bjuder in till ett samtal som utmanar vårt sätt att se på världen, där vi får möjlighet att reflektera över vår egen tillvaro. Hur kan vi skapa verkligt engagemang? Kan vi ta oss ur passiviteten? Vad kan Guy Debords text säga oss idag? 

Fredagen den 3/11 premiärvisar vi The Society of the Spectacle med efterföljande samtal!

Medverkar i samtalet gör: Göran Hugo Olsson filmregissör och producent, Frida Beckmanförfattare och professor vid Stockholms universitet

Moderator: Kaly Halkawt författare och filmvetare

17.00 kom och förmingla!

18.00 Film 90 min

19.30 Samtal och Q&A 

20.00 Vi fortsätter samtalet i baren. 

Samtalet görs i samarbete med Story AB  

Kommande visningar