Genre

Komedi, Romantik, Drama

Land

Danmark, Sverige

Regissör

Lukas Moodysson

Manus

Lukas Moodysson

Fucking Åmål

I sommar återvänder Stockholm Pride med tema Dags att bekänna färg! Under första veckan i augusti bekänner vi på Bio Aspen färg genom att visa tre grymma och fantastiska filmer med HBTQ-tema:
 
– Torsdag 4:e augusti kl 20:15 – Funeral Parade of Roses
– Fredag 5:e augusti kl 20:00 – Fucking Åmål
– Lördag 6:e augusti 18:00 – Happy Together
 
Vi smyckar bion i regnbågens färger, dricker, käkar, sprider glädje och skjuter ut oss i Stockholmsnatten för att fira kärleken. I vår vackra bistro erbjuder vi kvällarna till ära Tuborg Grön på flaska och Punk Royals utöver vår ordinarie meny!
 
Fucking Åmål

Elin har hånglat med ca 70 000 killar, och tycker att allt är tråkigt. Hon längtar efter att något ska hända. Jessica är tillsammans med Markus, som tycker att han är tuffast i Åmål. Johan är Markus bästa kompis och han är kär i Elin, men hon tycker han är töntig. Agnes är ensammast i hela världen, och hon är så förälskad i en viss person att hjärtat nästan går sönder.

Få svenska filmer har fått sådan genomslagskraft som Lukas Moodyssons långfilmsdebut Fucking Åmål som fick premiär 1998. Ungdomar vallfärdade till biograferna, skrattade, jublade och kände igen sig i tonårens småstadstristess, meningslöshet och frustration. Publikmässigt kom filmen upp i smått sensationella 900 000 sålda biljetter. 1999 vann filmen fyra guldbaggar.

Kommande visningar