Genre

Drama

Regissör

Ahmed Abdullahi

Manus

Mona Masri

Amina

 Amina är en ung talangfull MMA-fighter som slåss för att komma tillbaka till sin passion samtidigt som hon kämpar med att uppfostra sin dotter. När Amina får möjligheten att träna med en av de bästa coacherna, Rose, får hon allt svårare att klara förväntningarna som ställs på henne som fighter. Relationen med dottern blir lidande och Amina måste välja: Ska hon vara en lyckad fighter eller den mamma som förväntas av henne?

REGISSÖRENS KOMMENTAR
Många män överger sina barn men nästan inga kvinnor, det var så idén till filmen började hos mig. Hur kommer det sig att om en man lämnar sitt barn så är han en skitstövel medan en kvinna är ett monster? Det är den frågeställningen som jag vill utforska i filmen Amina. Jag har alltid varit intresserad av temat ”frihet vs ansvar” som vi undersöker i vår film, men också vad som händer med oss när vi hela tiden blir matade med bilder och berättelser på ”lyckade” personer utan få veta vad de offrat för att nå toppen? Vad händer med oss när våra drömmar blir en drog?

REGISSÖRENS BIOGRAFI
Ahmed Abdullahi är svensk manusförfattare och regissör född i Somalia. Den lovande regissören har regisserat flertalet uppmärksammade och prisbelönade dokumentärer och kortfilmer, bla dokumentären Jag är Dublin, Guldbaggevinnaren Martyren samt Francis, som var en av sju filmer som shortlistades till en student- Oscar för bästa utländska kortfilm. European Film Promotion Future Frames utmärkte Ahmed till en av de tio mest intressanta europeiska filmskaparna. Ahmed har även regisserat flertalet framgångsrika Tv-serier såsom En mot en och Top dogAmina är Ahmed Abdullahis långfilmsdebut. 

Kommande visningar