På irrfärd i Livet - Heligt Ambivalenta Matronor

På irrfärd i Livet – Heligt Ambivalenta Matronor

Urpremiär för musikteaterföreställningen – På irrfärd i livet!

Trion HAM – a.k.a. Heligt Ambivalenta Matronor – har inspirerats av författaren och illustratören Anna-Karin Eldes träffsäkra bilder och texter, som här projiceras på bioduken och går som en röd tråd genom föreställningen. Med självironi och dubbelmoral slår trion i glastaket kring normativitet, vem är egentligen normal? –  ålderism,  fast 50 är ju det nya 30 –  tvåsamhet, ensamhet och jämlikhet, ja man är väl het! eller en som man, hrmm… EN säger numera.. 

Med humor och allvar vävs dialogen samman med välkända sånger ur musikalerna Sound of Music, Wicked och Little Women, odödliga visor av Hasse och Tage och Povel Ramel, klassiska duetter ur operor av Mozart och Offenbach, svängiga och känslosamma jazzstandards, samt en del egna låtar med tänkvärda och underfundiga texter. 

Alla tre medverkande studerade tillsammans på Musikhögskolan i Stockholm på 90-talet och Helena och Anneli har sedan även arbetat ihop på Folkoperan samt medverkat i sånggrupperna Operajouren och High Heels. Maria är stjärnpianist inom impro-teater och spelar under våren bland annat på Scalateaterns ’Late night impro’, som gästas av Sveriges komikerelit.

Medverkande:

Helena Martinsson Tillberg – sång

Anneli Westman – sång

Maria Olofson – piano 

Manus och regi: Anneli Westman och Helena Martinsson Tillberg

Registöd: Matilda Wahlund

Kommande visningar