Om könets existens - Kajsa Ekis Ekman och Ulrika Dahl

Onsdagen den 24e november gästar författaren och kritikern Kajsa Ekis Ekman Aspudden för ett samtal om sin aktuella bok ”Om könets existens”. Samtalet modereras av Ulrika Dahl, författarinna och professor vid centrum för genusvetenskap vid Uppsala Universitet. Samtalet arrangeras av Aspuddens bokhandel men har flyttats till Bio Aspen pga. det stora intresset. 

Begränsat antal platser och endast förköp via Bio Aspen. Biljetterna kostar 150 kr.

För mer information om samtalet, skriv till info@aspuddensbokhandel.se

Om könets existens (från förlaget Polaris hemsida):

De senaste tio åren har något hänt med definitionen av kön. Plötsligt sägs det att kön inte har något med kroppen att göra, utan är en känsla. En treåring som gillar rosa klänningar? Det är med all säkerhet en flicka. Den nya definitionen av kön har hyllats som progressiv.
Nu kan alla vara sig själva och leva ut sitt inre kön. Lagar stiftas över hela västvärlden som låter alla byta kön enkelt utan diagnos. Åldersgränserna för könsoperationer sänks.
Men är den så progressiv? Och är den så ny? Kajsa Ekis Ekman söker könets ideologi bakåt i historien och finner att den i själva verket är en återgång till reaktionära könsroller, med allvarliga konsekvenser 
för kvinnor, transpersoner och homosexuella. 

Kajsa Ekis Ekman är författare och kritiker. Hon har tidigare givit ut böckerna ’Varat och varan – prostitution, surrogatmödraskap och den delade människan’, ’Skulden eurokrisen sedd från Aten’ och samlingsvolymen ’Texter 1998-2015′.

Ulrika Dahl är professor vid centrum för genusvetenskap vid Uppsala universitet och författarinna, bl. a. till boken ’Skamgrepp: Femme-inistiska essäer’ (2014).