Måndagar med Cultpix: Swedish gothic: vem var Calvin Floyd?

MÅNDAGAR MED CULTPIX

CULTPIX är en ny global streamingtjänst för äldre kultfilm.

CULTPIX gästar Bio Aspen en måndag i månaden, med ett nytt tema och två filmer vid varje tillfälle. Vi bjuder även in celebra och kunniga gäster som presenterar visningarna!

22 november – Swedish Gothic: Vem var Calvin Floyd?

 

Calvin Floyd är en av Sveriges få regissörer som ägnat sig konsekvent åt genrefilm, tillsammans med sin fru, manusförfattaren Yvonne Floyd. Gästar gör journalisten Carmilla Floyd, och producenten/fotografen Tony Forsberg.

Vem var Dracula?

Fascinerande dokumentär med Hammer-stjärnan Christopher Lee som berättare, om den sanna berättelsen bakom Dracula-legenden. Lee agerar även som både greve Dracula och den legendariske Vlad Tepes i filmen.

Regi: Calvin Floyd, Sverige 1975 med Christopher Lee, Solveig Andersson

Victor Frankenstein

Filmatisering som är trogen Mary Shelleys roman, om en vetenskapsman som försöker spela Gud, men istället skapar ett monster. I rollerna syns bland andra Stanley Kubricks högra hand Leon Vitali, och Per Oscarsson som Monstret!

(1977) Regi: Calvin Floyd, Sverige/Irland 1977 med Per Oscarsson, Leon Vitali

Nypremiär!

CULTPIX har redan över 500 filmer, och antalet ökar dagligen. Vi älskar inte bara streaming, utan också att gå på bio, och att samla film på Blu/Ray, DVD, VHS, laserdisc, 16mm och 35mm! Flera av våra filmer är digitalt nyrestaurerade.

www.cultpix.com