Genre

Dokumentär

Land

Sverige

Regissör

Annika Fredriksson

Manus

Annika Fredriksson

Puss hejdå

Under mellandagarna visas filmen i vår lilla salong Lusoperan! I Lusoperan sitter man bekvämt i soffor och lyssnar med hörlurar. 

Tisdagen den 16/1 kl 10.00 är det barnvagnsbio! Då är det halv-ljust i salongen och lite lägre ljudvolym. Lämna OM MÖJLIGT barnvagnen utanför Aspen och bär med ditt barn i bärsele eller barnvagnsinsats. Detta på grund av att vi vid stort publiktryck riskerar att blockera våra brandvägar, samt att allt grus och slask som vagnarna drar med sig repar våra fina golv. Tack på förhand! Självklart är man även välkommen utan barn. Efter visningen är köket lunchöppet!

Två systrar i olika städer ringer till varandra. Annika är mitt uppe i planeringen av sitt bröllop, Sandra har precis blivit lämnad av Filip, pappan till sin tre veckor gamla bäbis.  När Annika börjar spela in deras intima samtal, bjuds tittaren in till Sandras verklighet som rämnar i realtid. Sandras situation får Annika att börja fundera över sin egen relation. Hur undviker man att familjeprojekt blir början till slutet? Och Filip, varför gjorde han som han gjorde? Bilden vidgas när vi får ta del hans känsla av otillräcklighet och vilsenhet som pappa.  Filmen vänder och vrider på våra förväntningar och föreställningar, alltmedan Sandras liv byggs upp på nytt. 

Puss hej då både upprör, förvånar och ger hopp i en laddad upplevelse från början till slut. En film för alla som är föräldrar, funderat på att bli det eller känner någon som är det. Eller för alla som någon gång känt att relationer inte är helt lätt att navigera. 

Puss hejdå hade premiär på Göteborg Film Festival i år där den också tilldelades Svenska Kyrkans Filmpris. Den har sedan dess visats bl.a. på Tempo Dokumentärfilmsfestival, Way out West och Doc Lounge.

Kommande visningar