KORTFILMSDAGEN 2021: C/O FOLKETS BIO HÖSTEN 2021

Se gratis kortfilm från Folkets Bio på Aspen på årets kortaste dag – den 21 december 2021!

Visningen är gratis och vi bjuder på julfika. Välkomna!

18.30 KORTFILM C/O FOLKETS BIO – HÖSTEN 2021

Det bästa av svensk kortfilm från pandemin!

 

Total ängd: 63 min

 

FLEX

Regi: Josefin Malmén & David Strindberg

2020 / 4 min

Han kanske är gud nog, men är han…god nog.

En något surrealistisk liten film som bokstavligen kryper under skinnet på en kroppsbyggare och hans ambivalenta självbild. En undersökning av den fina linjen mellan självhat och att älska sig själv.

 

MAGNUS ÄR SEXIST

Regi: Hampus Hallberg & Emil Brulin

2020 / 13 min

Efter repetitionerna har den välmenande Johan samlat jämställdhetsgruppen till ett möte på scenen, men samtalet får snart en oväntad och mycket känslig prägel. Skarpt, intelligent och ytterst underhållande om svårigheten  att åstadkomma en förändring.

 

BAD LESBIAN

Regi: Simone Norberg

2021 / 14 min Mitt i en break-up-dimma får vi följa med sjuttonåriga Alexandra under ett avgörande sista dygn i relationen med flickvännen Sally. Det oväntade mötet med Dimitri har dock satt saker ur spel och fokus flyttas istället till den nya killen.

 

EN MAMMAS KROPP

Regi: Jonelle Twum

2021 / 8 min

Ernestina och Cat, två städare med migrantbakgrunder har jobbat på samma hotell i nästan 4 år. Med tiden har de utvecklat en nära relation och hittat fungerande arbetsrutiner och strategier för att möta kraven från den neoliberala arbetsmarknaden. Filmen följer deras vardag i arbete och vänskap.

 

THE EXPECTED

Regi: Carolina Sandvik

2021 / 15 min

En gravid kvinna förblöder i badkaret. Förfärat tvingas hennes partner tillvarata det tomma skal som är kvar och hinka upp det uttömda innehållet i akvariet. Sedan fortsätter han sin instängda vardag alltmedan något växer i den blodfyllda glaslådan.  En febrigt absurd skräckhistoria om att gå i väntans tider.

 

MIDAS

Regi: Jakob Márky

2021 / 14 min

Efter en lika mystisk som magisk kväll vaknar Mattias upp bredvid en kvinnlig kopia av sig själv. Han finner sig omedelbart tillrätta i det bekväma sällskapet, men relationen blir snart komplicerad. En skruvad berättelse om den narcissistiska människan.

 

Folkets Bio arrangerar Kortfilmsdagen med stöd av Svenska Filminstitutet. Konceptet Kortfilmsdagen äger rum den 21 december. Konceptet startade i Frankrike 2011 och finns i dag i över 20 länder på norra halvklotet. I Sverige startade Kortfilmsdagen 2014 och växer för varje år. Mer information finns på www.kortfilmsdagen.org

Kommande visningar