Genre

Dokumentär

Land

Chile, Irland, Sverige

Regissör

Dennis Harvey

I Must Away

Varmt välkommen på visning av I MUST AWAY med efterföljande samtal, som sker i samarbete med Oberoeende Filmares Förbund! 
 
En kringflackande regissör reser över världen och möter tre människor som ryckts från sina hem, i en kalejdoskopisk reflektion över det rotlösa hemmet i en tid av global migration.

Politikern Hashem tvingades fly Bangladesh efter ett maktskifte. Alicia hamnade i skuld och lämnade sitt hemland Peru för Chile. När Ali fyllt 18 hade han redan hunnit fly Afghanistan och Iran till Sverige, där han skapat sig ett liv. I sju år har Dennis, som själv lämnat finanskrisens Irland för att söka jobb utomlands, rest över världen och träffat tre migranter som har lämnat hemmet för att bygga upp sina liv på en ny plats. Hans världsomsegling i globalismens tidevarv ställs mot de hemtama resorna till byn på Irland, där hans mormor levde sitt liv tills det tog slut, bara några kilometer från platsen där det startade.

 
Förfilm: Bilder av dig (Louise Hollerup, 15 min.)
Kan man tala med sin mormor om kolonialism? Hur bevara bilden av den man älskar när samhället förändras? Genom mormoderns diabilder försöker Louise förstå Danmarks kolonisering av Grönland. Morföräldrarna flyttade till Nuuk på 60-talet med drömmen om äventyr och bra löner som lärare. Bilderna visar barnen och vacker natur. Men Louise ser en annan berättelse utanför familjearkivets ramar.
 
Efter visningen blir det samtal med I must away’s regissör Dennis Harvey & medverkande Alicia Marisol Leiva de Zapata. Moderator: Patrik Öberg från OFF.
 

17:00: Mingel! Bar & bistro öppen

18:00 Bilder av dig

18:15 I must Away

19:30 Samtal 

20:00 Fortsatt mingel i baren

Biljettpris:

Ordinarie 110 kr

OFF-medlem 95 kr

Kommande visningar