Genre

Dokumentär

Land

Lithuania, Sverige

Regissör

Marta Dauliute, Viktorija Šiaulyte

Good Life

Visionära idéer för framtiden tar form i ett exklusivt nyliberalt kollektiv i centrala Stockholm, där entreprenörskapet kommit att bli något långt mer än implementerandet av en affärsidé.

Dokumentärfilmarna Marta Dauliute och Viktorija Šiaulyte kliver in i det omslutna kollektivet med lika delar nyfikenhet som välbehövlig skepsis. Här är kapital synonymt med individens förmåga och innovation det gäckande ledordet. Samtidigt som vi lär känna de boende som hyr en liten ’pod’ som knappt erbjuder plats för säng och skrivbord, lyfts frågor om hur den entreprenöriella ideologin påverkar oss som människor. Good Life reflekterar kring ett modernt fenomen, där gemenskap blivit ett företags produkt, men som samtidigt påminner om andra kollektiv från en helt annan tid.

Förfilm: 

Reptilhjärnan (Elisabeth Marjanović Cronvall, 27 minuter)

Livscoachen Jakob gör karriär på att ge folk det de vill ha: enkla svar i komplicerade tider. Men när han bjuds in till ett jobbcoachbolag för att hjälpa arbetslösa börjar hans yta krackelera. Går allt verkligen att lösa bara man har rätt inställning?

  

Kommande visningar