Genre

Drama

Land

Sverige

Regissör

Abbe Hassan

Manus

Abbe Hassan, Kristoffer Cras

Exodus

Fredagen den 10 mars hälsar vi varmt välkomna på premiärvisning av EXODUS på Aspen! Efter denna  filmvisning följer ett samtal med filmens regissör Abbe Hassan samt producent Mattias Nohrborg!
 
Från kl 17:00 är man varmt välkommen att premiärmingla med snittar och bubbel!
 
Filmstart: kl 18:00
 

Samtal: ca kl 19:40

Med visuell och känslomässig kraft iscensätter Abbe Hassan ett drama om råbarkad flyktingsmugglare som möter tolvårig flicka på flykt.

I en turkisk hamn kliver en ström av människor ut ur den blekt gula containern. Det är 2015 och miljoner flyktingar försöker ta sig in i ett stängt Europa. En av dem är den tolvåriga syriska flickan Amal. Hennes systrar ska finnas i Grekland, hennes föräldrar i Sverige. Men dit är det långt när den turkiska polisen plötsligt stormar containerhamnen. Abbe Hassan, som tidigare producerat Måste gitt och regisserat kortfilmen Guld (GFF 2018), långfilmsdebuterar med en urstark film som med actionsekvenser och thrillerinslag skapar en dynamisk bild av en specifik europeisk närhistoria, men också ett intimt porträtt av två människor som av olika anledningar måste ty sig till varandra. Ashraf Barhoum och Jwan Alqatami agerar med bultande liv och ger känslomässiga nyanser till den oväntade vänskapen som tar dem båda till nya platser.

Kommande visningar