Cirkusfilm på Aspen: Hylky

Nu öppnar vi dörrarna för festivalen CirkusMania! 

CirkusMania är Stockholmsregionens årliga cirkusfestival som samlar scener och kompanier för att tillsammans bjuda på galet mycket cirkus och visa hur spännande, kreativ och varierad cirkus kan vara! 

Vi visar två cirkusfilmer den 16 februari på Aspen: EN EQUILIBRE av Antarès Bassis & Pascal Auffray samt den rosade live dokumentationen av föreställningen HYLKY av Pirjo Yli-Maunula.

Hylky

En katastrof. 

En grundläggande fråga: Vad grundar vi vårt hopp på? 

Hylky är finska för skeppsbrott och den här uppslukande, platsspecifika och multidisciplinära produktionen av Flow Productions tar oss till frågor om överlevnad, omprövning av värderingar och hopp. När allt rämnar runt omkring, vad drömmer vi om då? Vad bär oss framåt som individer och samhällen? 

Genom akrobatik, hårhängning, lindans, straps, trapets och balans utforskas hur katastrofer tvingar oss att göra nya val. Filmen är en dokumentation av en live-föreställning i form av en så kallad immersive show, en föreställning där publiken rör sig i själva föreställningen. 

Talet är på finska och filmen är textad på engelska. Behärskar du varken finska eller engelska ska du dock inte ge upp, den visuella gestaltningen i Hylky talar sitt eget universella språk. 

Koncept och regi: Pirjo Yli-Maunula

Artister: Kira Riikonen, Hanna Moisala, Emma Langmoen, Angeliki Nikolakaki, Tuukka Jukola, Janne Saarakkala, Nikke Launonen, Anssi Laiho, Jukka Huitila

Kommande visningar