Cirkusfilm på Aspen: En Equilibre

Nu öppnar vi dörrarna för festivalen CirkusMania! CirkusMania är Stockholmsregionens årliga cirkusfestival som samlar scener och kompanier för att tillsammans bjuda på galet mycket cirkus och visa hur spännande, kreativ och varierad cirkus kan vara! 

Vi visar två cirkusfilmer på Aspen: EN EQUILIBRE av Antarès Bassis & Pascal Auffray samt den rosade live dokumentationen av föreställningen HYLKY av Pirjo Yli-Maunula.

En Equilibre

I 15 år har Kati och Victor turnerat runt i Frankrike och Europa som cirkuskompaniet Cirque Aïtal. Vad som gör dem unika är deras kärleksrelation till cirkusen, till artisteriet, men också till varandra. Som både professionellt och privat par gör de allt tillsammans. Damm, svett, medgång, motgång … Aldrig lämnar de varandra.
Inte ens när relationen nästan kväver dem måste de gå upp på scenen tillsammans. Men när ett barn är på väg rubbas deras balans …

2012 träffade de två franska regissörerna Antarès Bassis och Pascal Auffray cirkusduon Victor et Kati. Mötet väckte regissörernas intresse för cirkusvärlden. Den franska filmen En Equilibre, som betyder balansakt, är deras hyllning till cirkus men framför allt ett utforskande av föräldraskapets konsekvenser för cirkuskonstnärer. Hur håller man alla bollar i luften när man både har karriären och familjen att tänka på?

Regi: Antarès Bassis, Pascal Auffray 

Musik: Denis Uhalde