Genre

Musik, Dokumentär

Regissör

Tom Volf

Callas: Paris, 1958

Upplev den legendariska konserten med Maria Callas från Paris Opéra, som för första gången restaurerats för spektakulär visning på stor bioduk. Inspelningen från 1958 är ett unikt tidsdokument som vackert har omarbetats till färg inför Maria Callas 100-årsjubileum. Biopremiär 25 november!

En natt att minnas. Den 19 december 1958 intar Maria Callas för första gången den berömda scenen på praktfulla Paris Opéra för att framföra en legendarisk föreställning, under en enda kväll.

Den uppmärksammade konserten var en stor social händelse och närvarande var både den franske presidenten Coty men även kända namn som Jean Cocteau, hertigen och hertiginnan av Windsor, Charlie Chaplin, Brigitte Bardot och många fler.

Callas uppträdde klädd i elegant haute couture och smycken värda en miljon dollar. Hon inledde med sin signaturroll, Normas ”Casta diva”, följt av den gripande ”Miserere”-scenen från Verdis Trubaduren, innan hon lättade upp stämningen med ”Una voce poco fa” från Barberaren i Sevilla. Höjdpunkten på kvällen kom i den andra halvan: en fullt iscensatt Tosca, Akt II, med den stora arian ”Vissi d’arte”.

Repertoaren i föreställningen visar Callas på topp, med både sång och skådespel, där de visuella elementen blir lika viktiga som de vokala dimensionerna. Nu är konserten tillgänglig för första gången i färg och 4K Ultra HD – noggrant restaurerad från en nyligen upptäckt ljudkälla och originalrullarna i 16 mm.  Missa inte detta unika tillfälle att uppleva denna historiska föreställning på bio!

Konserten är producerad av teamet bakom den prisbelönta filmen Maria by Callas

Kommande visningar