Aspen Live! Mika Häkki

ASPEN LIVE – det är titeln på en ny livemusiksatsning på Aspen varannan torsdag i höst. Musikmagi, otroligt häng och universums godaste mat! 

ASPEN LIVE – MIKA HÄKKI

Det är som basist i doom metal-bandet Monolord vi är vana att se honom, denne finlandssvenske mångsysslare som i sitt soloprojekt skiftar kontext till något betydligt mer… ja, inte ljusare kanske, det vore synd att påstå, men i alla fall påtagligt mjukare. Här rör det sig om djup melankoli och mörka sinnesstämningar, i en musikalisk skrud som drar åt doomig country och deppig folkmusik, med ett tydligt stråk av hans finlandssvenska arvegods. Naturligtvis finns det också en spricka i mörkret, för att ljuset ska hitta in. 

Mika Häkki släppte solodebuten “Vemod” så sent som november 2022 och fristående singeln “Så trött” i vintras, men är sedan några månader redan färdig med uppföljaren som fått den symtomatiska titeln “Mörker”. Med Mikas egna ord har han gjort en “band”- snarare än en “solo”-skiva denna gång, och eftersom vi fått äran att smyglyssna kan vi bara hålla med. Det hade kunnat vara Loosegoats-skivan som aldrig funnits, eller albumet som Will Oldham kunnat göra med Wilco som kompband. Eller varför inte – Woven Hand på finlandssvenska?

Alldeles strålande är det i alla fall, och när Ella Ruth Institutet inom kort ger ut materialet får ni höra själva. Första singeln kommer redan i midsommarveckan.

Entré: 220 kr inklusive serviceavgift. 

Aspens fina bistro med god mat och fullständiga rättigheter öppnar 16:00! 

Konsertstart: 20.00

Kommande visningar