Aspen Live! Daniel Hollow & Rebecka Sandberg

ASPEN LIVE – det är titeln på en ny livemusiksatsning på Aspen (nästan) varannan torsdag i höst. Musikmagi, otroligt häng och universums godaste mat! 

ASPEN LIVE  – DANIEL HOLLOW & REBECKA SANDBERG

Det är ingen nyhet att ett country-uppsving pågår i Sverige för tillfället, och när två av Stockholms starkaste namn inom genren gör gemensam sak en torsdagkväll i oktober – då sker det givetvis på Bio Aspen.

Gustavsbergs svar på John Prine – Daniel Hollow – släppte sitt bejublade debutalbum “Indifference & absence” i fjol, där han hade fått god vägledning av bland andra låtskrivarkompanjonen Henric Hammarbäck som även skrivit en stor del av David Ritschards bitar. Och Rebecka Sandberg – Aspuddens svar på Loretta Lynn – ja, hon blev så hyllad för sin platta “Ring mig (0739-81 25 03)” att den tog sig hela vägen till Jan Gradvalls musiktips i TV4:s “Nyhetsmorgon”.

Men faktum är att de har mer gemensamt än sin musikstil, bland annat är de label mates på det träffsäkra skivbolaget Ella Ruth Institutet. Och de har varit stalwarts inom huvudstadens country-spektra i fler år än vi kan räkna vid det här laget. “I was country when country wasn’t cool”, för att använda Barbara Mandrells berömda ord.

Å andra sidan är det inget snack om att båda två har sitt bästa arbete framför sig. Med den formtopp som båda befinner sig i just nu är det sannolikt att svensk countrymusik kommer att bli berikad med många nya höjdarlåtar inom kort när både Daniel Hollow och Rebecka Sandberg ska tillbaka in i studion.

Köp biljetter snabbt, det kommer bli fullt.

Entré: 220 kr inklusive serviceavgift. 

Aspens fina bistro med god mat och fullständiga rättigheter öppnar 16:00! 

Konsertstart: 20.00