Genre

Drama

Land

Sverige

Regissör

Giovanni Bucchieri

Manus

Giovanni Bucchieri

100 Årstider

Inför guldbaggegalan 2024 visar vi några filmer som har erhållit en eller flera nomineringar! Den 16/1 visar vi vinnaren i kategorin ’Bästa Film’. 100 Årstider är en av de nominerade. 

Den snart 50-åriga före detta balettdansören Giovanni planerar för ett storslaget musikaliskt genombrott i en djupt drabbande och samtidigt lekfull film om drömmar, misslyckanden, bipolär sjukdom och kärlek som aldrig kan dö.

’Det kommer aldrig sluta dunka’, säger en ung Giovanni om sitt hjärta i en projektion på väggen. Hans sprudlande livfullhet markerar en bjärt kontrast till nutidens Giovanni som vandrar tungt genom sjukhuskorridorer och på stadens trottoarer. Vid en korsning ser han reklam för regissören Louise Peterhoffs, hans ungdomskärlek, kommande uppsättning på Dramaten. Tid och rum, minnen och identiteter, ungdom och åldrande – allt vävs samman i Giovanni Bucchieris gränsöverskridande och ömt berättade debutfilm där dokumentära bilder från ungdomen utgör fundamentet för årets vackraste kärleksskildring.

Kommande visningar