BIO HEMIFRÅN

Vi vill fortsätta att erbjuda lite smått och gott nu när restriktionerna fortfarande håller oss ifrån att besöka biografer och teatrar. Vi fortsätter ge er möjligheten att se kvalitetsfilm HEMIFRÅN. Tack vare ett fint samarbete med Nonstop Entertainment kan vi för endast 49 kr nu lägga till en av filmhistoriens största namn, vi välkomnar Charlie Chaplin som firar 100års jubileum med filmen The Kid.

CHAPLINS POJKE Dramakomedi | USA | 53 min

The Kid är Charlie Chaplins första långfilm och hade världspremiär 21 januari 1921 på New York City’s Carnegie Hall. Filmen blir en enorm succé hos både kritiker och publik när Chaplin visar en mer allvarsam sida. Chaplin sägs spegla sin egna barndom i södra Londons fattiga kvarter. Det är en hjärteknipande historia som fortfarande är en av de mest rörande skildringarna av en förälder-barn-relation på film. En förvirrad Chaplin blir av en slump fosterfar åt en bebis. Barnet uppfostras vid livets hårda skola och blir sedermera Chaplins oskiljaktiga hjälpreda.

Regissör: Charles Chaplin
Utgivningsår: 1921
Medverkande: Charles Chaplin, Edna Purviance, Jackie Coogan
Språk: Engelsk

HYR CHAPLINS POJKE HÄR

MODERNA TIDER Dramakomedi | USA | 89 min

För 85 år sedan kom Chaplins 75e film: Moderna tider. Även om vi kan höra Chaplins röst, anses den vara den sista stumfilmen i filmhistorien. Trotts det gjorde Moderna tider ändå en bejublad premiär i New York. Både press och publik älskade filmen där Charlie Chaplin åter igen gestaltar den lille luffaren som kämpar för sitt liv. Nu har han hamnat vid det löpande bandet, en kamp mellan man och maskin! En både skarp och humoristisk satir som visar den lille människans desperata åtaganden för att få arbete under den stora depressionen och i den nya industrialiserade världen. Filmen utsågs 1998 till en av de 100 bästa amerikanska filmerna någonsin av det amerikanska filminstitutet.

Regissör: Charles Chaplin
Utgivningsår: 1936
Medverkande: Charles Chaplin, Paulette Goddard, Henry Bergman
Språk: Engelska

HYR MODERNA TIDER HÄR

HER SMELL Drama | USA | 136 min

En gång i tiden var Becky Something en av grungens största stjärnor. På toppen av karriären spelade hennes band för utsålda arenor. Det var inte ens längesen, men vägen från toppen kan vara brant, och plötsligt är Becky en alkoholiserad föredetting. Men den nya generationen av unga kvinnliga punkare ger henne energin tillbaka – frågan är om det är tillräckligt för att ta henne ut ur beroende och ensamhet. I Her Smell bjuder Elisabeth Moss på en naturkraft till rollprestation som den avdankade sångerskan, i en film som tydligt tar avstamp i verklighetens 90-talsrockscen.

Regissör: Alex Ross Perry
Manus: Alex Ross Perry
Utgivningsår: 2019
Medverkande: Elisabeth Moss, Cara Delevingne, Dan Stevens
Språk: Engelska

HYR – HER SMELL – HÄR

AMULET Skräck | UK | 99 min

Tomaz, en soldat stationerad på en östeuropeisk landsbygd, hittar en mystisk amulett i den leriga marken. År senare ser vi honom hemlös på Londons gator efter att hans hem bränts ner i det nya landet. Tomaz flyttar in hos en dotter och hennes sjuka mamma, och det dröjer inte länge innan Tomaz anar oråd. Hans amulett bär med sig en koppling till en värld bortom vår, lika skräckinjagande som kriget var.

Regissör: Romola Garai
Manus: Romola Garai
Utgivningsår: 2020
Medverkande: Carla Juri, Alec Secareanu, Imelda Staunton
Språk: Engelska

HYR – AMULET – HÄR

SHIRLEY Dramathriller | USA | 107 min

Skräckförfattaren Shirley Jackson bor i ett stort hus i en liten amerikansk stad. Hennes make som är collegeprofessor bjuder en av sina protegéer och hans flickvän att flytta in hos dem. Men vad som skulle blivit en intellektuell och kreativ samvaro förvrängs snart till ett socialt spel, misstänkt likt de psykologiska thrillers Shirley är berömd för. En porträttlik Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale, Mad Men) gör briljant huvudrollen baserad på den verkliga 50-talsförfattarinnan.

Regissör: Josephine Decker
Manus: Sarah Gubbins, Susan Scarf Merrell
Utgivningsår: 2020
Medverkande: Elisabeth Moss, Odessa Young, Michael Stuhlbarg, Logan Lerman
Språk: Engelska

HYR – SHIRLEY – HÄR